Hyllbygge, smågalen Gustav och dagens recept!

Igår fick man ihop bokhyllan man fått av far å mor, lite knepigt men ja lyckades med lite hjälp från Älsklingen. Gustav försökte hjälpa till också, men de gick ju inte lika bra. Han va å klättrade i alla hyllor å tyckte de va roligt. Han e för söt då han e lugn å go. Sen packade ja upp allt ut lådorna som skulle in i vitrinskåpen å sånt, serviser å glassålar å coctailglas med mera. Allt papper lekte Gustav i, han va nog lycklig då. Ett helt hav med papper som han kunde leka i en liten stund innan de hamnade i vedspisen å bran upp:) mohahahaha!

Sen fastnade ja framför en film på 6;an som va jätte bra, kommer ej ihåg va den hette tyvär:( aja går ju å kolla tidningen så man inte glömmer bort namnen för de kan vara förödande. Ifall man vill köpa filmen i framtiden hehe.

Nu sitte ja på jobbet å ska snart börja jobba. bara tre veckor kvar ungefär sen börjar ja på Lernia kockutbildning i Karlstad. Längtar men e samtidigt mycket spänd å nervös. Men man får se hur de urartar sig, hoppas på att man lyckas med de å klarar plugga ett helt år till.


Dagens Recept.

Lisas Maffiga köttfärssås.

2 pers + två matlådor

ca 400g Köttfärs
1 gul/röd paprika
½ gul lök
2 - 3 klyftor vitlök
ca 6 - 10 färska champingjoner
ca 3 dl grädde
240g krossade tomater
2 köttbuljong tärningar
1-2 msk tomatpure
2-3 nypor torkad trattkantarell
Spagetti
flingsalt
vitpeppar


Börja med att skära upp champingjoner, lök, paprika och vitlök. Sätt på en kastrull med vatten till pastan. Steck lök och vitlöken ihop en liten stund, tillsätt paprika och chanpingjoner. Stek köttfärsen försig. Tillsätt lökblandningen, Tillsätt en del vatten i köttfärsen efter den e stekt å lägg i buljongtärningarna, låt kocka i ca 3-5 minuter.
Ha i tomatpuren och de krossade tommaterna, krydda med salt och peppar. Häll över grädden och låt puttra lite innan du smular ner torkade trattkantareller. Ha i trattkantareller efter smak, gillar du de inte går de bra utan också:)

Smaklig måltid!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0