En väldigt jobbig dag!

Idag gjorde ja sista dagen på jobbet, känns väldigt vemodigt å så, Men fortfarande väldigt spännande då ja börjar kockutbildning i Karlstad på måndag. Pirrigt som fan.

Kommer sakna mina goa arbetskamrater på Biblioteket i Årjäng, som tur va e de ju inte så långt å åka in till den lilla byn för å göra ett besök. Låna böcker e ju ett måste då man e en sån bokmal som ja:) hehe fast ja borde läsa vetiga böcker som körskoleboken. Man försöker ju men snacka om att man saknar diseplin:/

Vet inte varför ja skriver blogg heller, verkar va lite läsare ändå. men men

Hyllbygge, smågalen Gustav och dagens recept!

Igår fick man ihop bokhyllan man fått av far å mor, lite knepigt men ja lyckades med lite hjälp från Älsklingen. Gustav försökte hjälpa till också, men de gick ju inte lika bra. Han va å klättrade i alla hyllor å tyckte de va roligt. Han e för söt då han e lugn å go. Sen packade ja upp allt ut lådorna som skulle in i vitrinskåpen å sånt, serviser å glassålar å coctailglas med mera. Allt papper lekte Gustav i, han va nog lycklig då. Ett helt hav med papper som han kunde leka i en liten stund innan de hamnade i vedspisen å bran upp:) mohahahaha!

Sen fastnade ja framför en film på 6;an som va jätte bra, kommer ej ihåg va den hette tyvär:( aja går ju å kolla tidningen så man inte glömmer bort namnen för de kan vara förödande. Ifall man vill köpa filmen i framtiden hehe.

Nu sitte ja på jobbet å ska snart börja jobba. bara tre veckor kvar ungefär sen börjar ja på Lernia kockutbildning i Karlstad. Längtar men e samtidigt mycket spänd å nervös. Men man får se hur de urartar sig, hoppas på att man lyckas med de å klarar plugga ett helt år till.


Dagens Recept.

Lisas Maffiga köttfärssås.

2 pers + två matlådor

ca 400g Köttfärs
1 gul/röd paprika
½ gul lök
2 - 3 klyftor vitlök
ca 6 - 10 färska champingjoner
ca 3 dl grädde
240g krossade tomater
2 köttbuljong tärningar
1-2 msk tomatpure
2-3 nypor torkad trattkantarell
Spagetti
flingsalt
vitpeppar


Börja med att skära upp champingjoner, lök, paprika och vitlök. Sätt på en kastrull med vatten till pastan. Steck lök och vitlöken ihop en liten stund, tillsätt paprika och chanpingjoner. Stek köttfärsen försig. Tillsätt lökblandningen, Tillsätt en del vatten i köttfärsen efter den e stekt å lägg i buljongtärningarna, låt kocka i ca 3-5 minuter.
Ha i tomatpuren och de krossade tommaterna, krydda med salt och peppar. Häll över grädden och låt puttra lite innan du smular ner torkade trattkantareller. Ha i trattkantareller efter smak, gillar du de inte går de bra utan också:)

Smaklig måltid!

Timjan å finbesök!

Doften av Timjan strömmar ut ur dörren då man öppnar den!

Haft föräldrarna på besök idag, dom har hjälpt till med lite av varje. som att måla färdigt ena väggen på uthusen å plockar å dolat å satt in en list i badrummet. Sen gjorde jag mat, Timjansteck kottlett med steckta kantareller å vitlöksbasilikapotatismos. Mums mums mums säger ja, mycket gott... Uppskattades av alla:)


Timjanstekt kotlett
4 benfria fläskkotletter
3msk timjan
1tsk + ½tsk flingsalt
2 krm svart peppar
400g potatis (mjöl)
1 king sols-vitlök (ja tog två vanliga vitlöksklyftor)
1 knippe bladpersilja
5 dl färska kantareller eller annan svamp
1 msk + 1 msk + 1 msk olivolja/rapsolja


1. Gnid in köttet med timjan, 1 tsk salt samt peppar. Skala och skär potatisen i bitar. Koka den mjuk
2. Skala och skiva vitlöken i tunna skivor. Hacka persiljan. Skär svampen i mindre bitaroch fräs den i 1 msk olja. Strö över ½tsk salt. ställ åt sidan.
3. Fräs på vitlöken på medeltemperatur i 1 msk olja ca 5 min, tills den får en fin färg. Blanda i persiljan.
4. Häll av vattnet frå potatisen och mosa den tillsammans med vitlöks och persiljafräsen.
5. Stek köttet i 1 msk olja ca 4 min på varje sida. Serveras med svamp och potatisstompen och sallad.
Smaklig måltid:)

RSS 2.0