Timjan å finbesök!
Doften av Timjan strömmar ut ur dörren då man öppnar den!
Haft föräldrarna på besök idag, dom har hjälpt till med lite av varje. som att måla färdigt ena väggen på uthusen å plockar å dolat å satt in en list i badrummet. Sen gjorde jag mat, Timjansteck kottlett med steckta kantareller å vitlöksbasilikapotatismos. Mums mums mums säger ja, mycket gott... Uppskattades av alla:)
Haft föräldrarna på besök idag, dom har hjälpt till med lite av varje. som att måla färdigt ena väggen på uthusen å plockar å dolat å satt in en list i badrummet. Sen gjorde jag mat, Timjansteck kottlett med steckta kantareller å vitlöksbasilikapotatismos. Mums mums mums säger ja, mycket gott... Uppskattades av alla:)
Timjanstekt kotlett
4 benfria fläskkotletter
3msk timjan
1tsk + ½tsk flingsalt
2 krm svart peppar
400g potatis (mjöl)
1 king sols-vitlök (ja tog två vanliga vitlöksklyftor)
1 knippe bladpersilja
5 dl färska kantareller eller annan svamp
1 msk + 1 msk + 1 msk olivolja/rapsolja
1. Gnid in köttet med timjan, 1 tsk salt samt peppar. Skala och skär potatisen i bitar. Koka den mjuk
2. Skala och skiva vitlöken i tunna skivor. Hacka persiljan. Skär svampen i mindre bitaroch fräs den i 1 msk olja. Strö över ½tsk salt. ställ åt sidan.
3. Fräs på vitlöken på medeltemperatur i 1 msk olja ca 5 min, tills den får en fin färg. Blanda i persiljan.
4. Häll av vattnet frå potatisen och mosa den tillsammans med vitlöks och persiljafräsen.
5. Stek köttet i 1 msk olja ca 4 min på varje sida. Serveras med svamp och potatisstompen och sallad.
Smaklig måltid:)
Kommentarer
Trackback